13.6 C
Brussel

Alweer bomaanslag in Antwerpen (Deurne)

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De drugsoorlog in Antwerpen gaat onverbiddelijk door. In de allegorisch benaamde Vuurwerkstraat te Deurne ging in de nacht van maandag op dinsdag een explosief af. De springstof die de dader(s) detoneerde(n), liet de buurt danig opschrikken volgens HLN en beschadigde een voordeur. Niemand raakte gewond, maar volgens Antwerps Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter is dit duidelijk “een zoveelste episode in een drugsoorlog die binnenlandminister Annelies Verlinden (cd&v) en burgemeester Bart De Wever (N-VA) duidelijk verliezen”.

Rond 02:15 uur ging een luide knal af in Deurne. “Ik ging naar beneden en zag dat er veel rook in de gang en rond de voordeur hing”, getuigt het slachtoffer van de bomaanslag in HLN. “Toen bleek dat de voordeur was opengeblazen door de knal. Ik heb meteen de politie gebeld.”

De Antwerpse Lokale Politie en Brandweer Zone Antwerpen waren bijzonder snel ter plaatse en de veiligheidsdiensten onderzoeken nu of de springstofaanval een onderdeel is van de drugsoorlog, maar volgens Dewinter is daar weinig twijfel over.

“We kunnen de mocromaffia niet enkel vervolgen, maar ook saboteren”

“Dag na dag worden Antwerpenaren murw geslagen met nieuws over bomaanslagen, schietpartijen en afrekeningen”, vertelt Dewinter aan V-NIEUWS. “Al jaren is Antwerpen het toneel van een drugsoorlog tussen allerlei clans – veelal van Marokkaanse origine, de zogenaamde mocromaffia. Ook deze aanslag was hoogstwaarschijnlijk een zoveelste episode in een drugsoorlog die Binnenlandminister Annelies Verlinden (cd&v) en burgemeester Bart De Wever (N-VA) duidelijk verliezen”.

“Ze proberen namelijk steevast hetzelfde en verwachten andere resultaten”, besluit Dewinter. “We moeten het geweer van schouder veranderden met nultolerantie voor dealers, monsterboetes voor rijke cokegebruikers en een uitbreiding van de burgemeesterbevoegdheden wat betreft de inbeslagnames en sluiten van dekmantels – die we overigens kennen. Ook moeten we een ‘Very Irritating Police’-aanpak doorvoeren. We moeten de bendes verlammen door hen voortdurend te storen met razzia’s, ostentatieve volgacties, administratieve aanhoudingen, inbeslagnames enzoverder. Dealers kan je niet enkel vervolgen, je kan ze ook saboteren.”

Eerder vorig jaar bracht de partij nog een volledige brochure uit met allerlei oplossingen voor de drugscrisis.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen