13.3 C
Brussel

Alweer agressie tegen buschauffeur: spontane staking in Rumst

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vrijdag is alweer een chauffeur van De Lijn aangevallen. Andere chauffeurs hebben daarom maandagochtend spontaan het werk neergelegd in de stelplaats in Rumst. In de namiddag werd de normale dienstverlening hervat. Het nieuws kadert in een reeks van recente gelijkaardige incidenten. Veelal gaat het om allochtone jongemannen.

De agressie dateert van vrijdag. In Boom kreeg een buschauffeur een vuistslag. Het is een zoveelste geval van ernstige overlast of geweld waarmee personeel van ons openbaar vervoer mee krijgt te maken.

Nadat er een briefing was over enkele geplande maatregelen zoals afsluitposten, hebben de chauffeurs terug hun werk hervat maandagnamiddag.

Oppositiepartij Vlaams Belang is ook al langer vragende partij voor een doortastend beleid tegen dit soort ernstige overlast. Overtreders en geweldenaars zouden sneller moeten kunnen gepakt worden door het gebruik van body- en dashcams, en worden bestraft met snelrecht. Ook wil het Vlaams Belang dat de veiligheidsmensen van het openbaar vervoer worden uitgerust met pepperspray.

Lees meer:

Allochtone jongemannen breken De lijn-bus af na controle

BRON:HLN
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen