13.3 C
Brussel

Almaci (Groen) mag wél opnieuw kandideren in 2024

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Volgens de partijstatuten van Groen mogen verkozenen slechts twee legislaturen op rij een Vlaams of federaal mandaat bekleden vooraleer ze plaats moeten maken voor iemand anders. De partijleden in hun provincie mogen echter gevraagd worden om een uitzondering. Voormalig voorzitster Meyrem Almaci (Groen) heeft deze goedkeuring gekregen van de Antwerpse leden, zo meldt Het Nieuwsblad.

Vorige week beslisten de Oost-Vlaamse leden van Groen er anders over voor Vlaams Parlementslid Elisabeth Meuleman (Groen). Andere prominenten van de groene partij, zoals Kristof Calvo en Björn Rzoska, nemen dan weer de vlucht vooruit en beslisten zelf enkel lokaal op te komen in 2024.

Volgens Almaci is het groene liedje nog niet uitgezongen. “Groen heeft alles in huis om een antwoord te bieden op de grote vraagstukken van vandaag: de sociale strijd, de klimaatstrijd, het aanpakken van ongelijkheid”, aldus Almaci. “Dat ik vandaag het vertrouwen krijg om die strijd met de hele ploeg te blijven voeren, geeft energie.”

Of deze vastberadenheid zich zal omzetten in een sterk resultaat in 2024, is de vraag. Volgens de meest recente peilingen zal dit niet het geval zijn, en duikelt Groen verder weg. Momenteel zouden ze als kleinste partij uit de stembus komen.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen