24.2 C
Brussel

Allochtoon randt studente aan op trein tussen Leuven en Brussel

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op 15 april vorig jaar heeft een man van Afrikaanse afkomst een 19-jarige studente aangerand op de trein tussen Leuven en Brussel. Het is niet uitgesloten dat de man al meerdere slachtoffers heeft gemaakt. Dat meldt HLN.

De studente nam om iets over half drie ‘s middags vanuit het station van Leuven de trein naar de hoofdstad. Op bewakingsbeelden is te zien dat aan de andere kant van de wagon een man van allochtone herkomst staat. Hij draagt een rode bandana als mondmasker. 

Wanneer de studente wat later aan haar thesis probeert te werken, spreekt de allochtoon haar aan. Hij stelt haar vragen in het Frans, onder meer over treinuren en mondmaskers. Het nietsvermoedende meisje geeft antwoord op de vragen, in de hoop dat de man haar gerust laat. Na een tijdje gaat hij echter naast haar staan en geeft hij haar een knuffel, waarna zij hem probeert weg te duwen. Het mag echter niet baten. Plotseling voelt ze iets op haar arm. De allochtoon was aan het mastruberen in de trein en kwam klaar op de arm van het meisje. Van zodra de studente om hulp riep, koos hij het hazepad. Op de beelden is te zien hoe hij na de aanranding op zijn dooie gemak afstapt in station Brussel-Noord. Alsof er niets is gebeurd. 

Als u de verdachte herkent, zelf aangesproken bent door de man of hem heeft gezien op vrijdag 15 april 2022, dan zou de politie dat graag weten. Met al uw tips en informatie kan u bij de politie terecht op het gratis nummer 0800 30 300 of via mail opsporingen@police.belgium.eu.

BRON:HLN
Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen