22.2 C
Brussel

Marokkaan veroordeeld voor moord op baby in Namen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een man met de Belgisch-Marokkaanse nationaliteit is donderdag door een Marokkaanse rechtbank veroordeeld voor de moord op een kind in Namen in 2005. Hij kreeg een gevangenisstraf van 15 jaar, zo meldt onder meer L’ Avenir.

De moeder van het tweejarig kind ging voor korte tijd weg en vertrouwde haar baby toe aan Mounir Kiouh, een man met de Belgisch-Marokkaanse nationaliteit. Het kind werd vervolgens door de nieuwe partner van haar moeder in elkaar geslagen in de flat van het gezin. Het meisje werd naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed enkele dagen later aan haar verwondingen. De dader kon kort na het overlijden door de politie worden gearresteerd. 

Hij had duidelijk geen zin om zijn straf uit te zitten en vluchtte daarop naar eigen land. Daar aangekomen, dacht hij aan justitie te zijn ontsnapt. Marokkaanse onderdanen worden namelijk niet uitgeleverd aan België, tenzij ze in het buitenland een misdrijf hebben gepleegd en zich op het Marokkaans grondgebied bevinden. Daarnaast mag het vonnis niet onherroepelijk zijn. Aangezien Kiouh in dit geval niet in tweede aanleg is verschenen, werd het Belgische vonnis niet als definitief beschouwd.

Kiouh kon in ieder geval worden opgespoord door het Marokkaanse gerecht, werd aangehouden en in voorlopige hechtenis genomen. In november 2021 werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf, maar hij ging in beroep tegen het vonnis. Kiouh beweerde dat het kind van de tussenverdieping was gevallen en hij het dus niet mishandeld had. Uiteindelijk kreeg hij een gevangenisstraf van 15 jaar. 

Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen