14.3 C
Brussel

Allochtoon geweld in Nanterre escaleert en verspreidt zich

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Frankrijk kwam gisteravond terecht in een tweede nacht van chaos toen de allochtone rellen zich verspreidden van Nanterre naar andere steden, zo meldt onder andere Remix. De oorzaak is de dood van de 17-jarige Frans-Algerijnse crimineel Nahel, die zonder rijbewijs rondreed en een lange jeugdgeschiedenis van misdaden heeft.

Een politieagent vuurde zijn vuurwapen af op Nahel toen de verdachte probeerde weg te rijden van een politiecontrole. Hoewel de agent werd gearresteerd en aangeklaagd, leidde het incident tot wijdverspreide rellen in de Parijse voorstad Nanterre. De tweede nacht werd echter gekenmerkt door veel meer geweld, waarbij meerdere politiebureaus, auto’s, gemeentehuizen en prefecturen door het hele land in brand werden gestoken terwijl schokkende beelden van de rellen zich bleven verspreiden via sociale media.

Als het regent in Nanterre…

Tijdens de tweede nacht van geweld werden meer dan 150 mensen gearresteerd, raakten tientallen politieagenten gewond en werden minstens 40 auto’s in brand gestoken. De allochtone relschoppers vielen opnieuw politiebureaus en andere instellingen aan met vuurwerkmortieren, plunderden winkels en haalden zelfs pinautomaten uit elkaar met kettingzagen. Een 15 minuten durende videocompilatie van de rellen is geplaatst door Reconquête politicus Damien Rieu, die enkele van de meest gewelddadige scènes van de rellen tot nu toe laat zien.

Filip De Winter, Vlaams parlementslid voor het Vlaams Belang, deelde nieuwe beelden uit Frankrijk van gisteravond op Twitter: “Met een gestolen sportwagen de Lidl binnenrijden en daarna de winkel plunderen…”.

… Druppelt het in Brussel

Niet alleen in Frankrijk was er gisteren sprake van allochtoon geweld. Ook in Brussel trokken groepjes allochtonen door de straten om vuur te stoken en te rellen. Tom Van Grieken, voorzitter van het Vlaams Belang, reageerde op Twitter: “wat moet er nog gebeuren voordat iedereen inziet dat de multiculturele samenleving mislukt is?”

BRON:Remix
Van de Winckel Brent
Van de Winckel Brent
Brent Van de Winckel (Aalst, 1998) heeft een Master in de Bestuurskunde Public Management [UGent] en werkt momenteel een Master in de Internationale en Vergelijkende Politiek af [KULeuven]. Brent rapporteert over het buitenland voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen