20.6 C
Brussel

Verdachten vrijgelaten na verkrachting Frans meisje op Malta

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op Malta zijn de vier allochtone Brusselse verdachten terug vrijgelaten onder borgtocht. Zij zaten vier maanden in voorlopige hechtenis. Ze zouden in juli een 17-jarig Frans meisje daar verkracht hebben en werden dus aangehouden op verdenking van verkrachting en mishandeling. Dit meldt HLN. De verkrachting vond plaats in een villa en werd door de daders gefilmd. 

Op het eiland Malta werden begin juli vijf Brusselse jongemannen aangehouden. Zij worden verdacht een Frans meisje te hebben verkracht. Een van die vijf verdachten bekende gedeeltelijk dat hij aanwezig was bij de feiten en mocht terug naar België. Hij bekende dat hij de jongen (ex-vriend van het meisje) had geslagen. Hij kreeg daarom 1 jaar cel, de anderen zaten vier maand in voorlopige hechtenis. Nu zijn ze op borgtocht vrij maar mogen ze het land niet verlaten. De politie nam hun paspoorten af.

Feiten

Ze waren voor de tweede avond op een rij uitgegaan in een discotheek. De vijf jongemannen dwongen het meisje en haar ex om in een taxi te stappen. Ze gingen naar het flatgebouw van de ex en daar begonnen de gruwelijke feiten. Het meisje was dronken. De feiten werden gefilmd.

“Eén van de zwaarste misdaden die ik ooit onderzocht heb”, zo omschreef politie-inspecteur John Spiteri de zaak.

Rode Duivels

Een van de mededaders speelde voor de Rode Duivels.

Hij werd inmiddels door zijn voetbalploeg aan de deur gezet. Volgens De Morgen gaat het om een profclub, maar de naam van de club wordt niet bekend gemaakt.

BRON:HLN
Aurélien Makowicki
Aurélien Makowicki
Aurélien Makowicki (Ronse, 2004) studeert politieke wetenschappen aan de UGent en volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen