22.2 C
Brussel

Allochtonen vallen student aan met bijtend product in station Brussel-Zuid

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Bewakingsbeelden hebben kunnen vastleggen hoe een student werd bestolen door twee allochtone dieven in het station van Brussel-Zuid, zo meldt HLN. Wanneer de student de achtervolging inzet en de twee belagers inhaalt, loopt het helemaal fout. 

Het is woensdag 15 februari. Rond half vijf ‘s ochtends lopen twee allochtonen door de vertrekhal van station Brussel-Zuid. Eén van hen heeft een klein doorschijnend flesje bij. Op datzelfde moment komt het slachtoffer, een student journalistiek, met zijn vriendin terug van een romantisch weekendje Parijs.

Terwijl ze zitten te wachten, spreken de twee dieven hen aan voor kleingeld. Vier bewakingscamera’s filmen hoe het koppeltje door één van hen wordt afgeleid. Ondertussen steelt de andere man de smartphone van de student. Vervolgens gaan de dieven ervandoor. 

Achtervolging

Zodra de student doorheeft wat er aan de hand is, zet hij de achtervolging in. Na enkele honderden meters haalt hij de dieven in. Hij tikt een van de allochtonen aan en vraagt om zijn smartphone. De dief aarzelt echter niet om zijn flesje recht in de ogen van de student leeg te spuiten. 

Zijn rechteroog krijgt hij niet meer open. Uit zijn linkeroog kan hij amper nog iets zien. De stof die in het flesje zat bevatte thinner, white spirit of aceton. Dat zijn stoffen die door Brusselse ‘jongeren’ gebruikt worden om in een roes te komen. Het is dan ook niet de eerste keer dat zoiets in het gezicht gegooid wordt wanneer zij zich bedreigd voelen. Dat gebeurde eerder ook al tegenover politieagenten. 

Saneringsbeleid

De problematiek rond station Brussel-Zuid is niet nieuw. Het Vlaams Belang pleitte er in het verleden al voor om de wijk rond het station te saneren. Volgens de partij is de buurt een stort geworden waar criminelen, illegalen en drugsgebruikers vrij spel krijgen. Die vicieuze cirkel kan enkel doorbroken worden met de fysieke verwijdering van criminelen en illegalen, zo vindt men.

BRON:HLN
Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen