6.6 C
Brussel

Allochtone minderjarigen zorgen voor overlast in Antwerpen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Zowel dinsdag- als woensdagavond moest de Antwerpse politie uitrukken naar de De Keyserlei voor minderjarige, volgens sommige bronnen allochtone, bendes die voor overlast zorgden. Ditmaal was het de beurt aan de McDonald’s, waar de klanten geteisterd werden. Een 17-jarige illegale jongeman werd bestuurlijk aangehouden, zo meldt GVA.

De bemiddelingsteams van de Antwerpse politie mochten woensdag rond 16.30u al een eerste keer uitrukken naar het Operaplein. De amokmakende, volgens bepaalde bronnen van allochtone komaf, bende splitste zich na enige tijd op, waarna de rust in de omgeving kon terugkeren. Rond 19u kreeg de politie echter een nieuwe oproep, ditmaal vanuit de McDonald’s op de De Keyserlei.

“Een tiental jongeren vielen er zowel binnen als buiten de klanten lastig”, legt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie uit. “Ze gooiden onder meer spullen op de grond en zorgden voor overlast.” De politie kwam tussenbeide en hield een 17-jarige amokmaker bestuurlijk aan.

Allochtone jongeren blijven Antwerpen terroriseren

Bijna tegelijkertijd moest de politie ook tussenkomen voor een andere 17-jarige op de De Keyserlei. De illegaal werd ervan verdacht een gsm te hebben gestolen in het tumult. “De jongeman bleek illegaal in het land te verblijven en werd ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ)”, zegt Migom.

De straatterreur op de De Keyserlei en het Operaplein lijkt van geen ophouden te weten. Ook dinsdag arresteerde de politie twee minderjarigen nadat ze verscheidene winkels bekogelden met eieren. Of het telkens om dezelfde bendes gaat, is momenteel nog niet duidelijk.

BRON:GvA
Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen