5.8 C
Brussel

Allochtone man bekent gruwelijke moord op Chinese prostituee ‘Linda’

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Eind januari werd het in stukken gesneden lichaam van een vrouw aangetroffen in de kelder van een gebouw te Deurne, bij Antwerpen. Nu heeft de 18-jarige Mohammed K. de moord op de Chinese prostituee ‘Linda’ bekend.

Eind januari dit jaar deden bewoners van een gebouw in de Bisschoppenhoflaan te Deurne een gruwelijke ontdekking. In de kelder troffen ze een reiskoffer aan met daarin de romp van een toen nog onbekende vrouw. Na een massale opkomst van de Antwerpse politie bleken in andere delen van de kelder nog meer lichaamsdelen te liggen. Vrij snel kon de vrouw geïdentificeerd worden als een 50 jaar oude Chinese prostituee die vanuit Barcelona naar Deurne was gekomen en de naam ‘Linda’ gebruikte.

Uiteindelijk kon de federale gerechtelijke politie het appartement waarin de vrouw om het leven gebracht werd terugvinden. Hoewel de moordenaar er alles aan gedaan had om zijn sporen uit te wissen konden er toch nog bloedsporen gerecupereerd worden. Alle sporen leidde in dezelfde richting: de 18-jarige Mohammed K. uit Sierra Leone.

Bekentenis

K. woonde in het appartementsgebouw aan de overkant van de straat en werd in juni van dit jaar opgepakt. Aanvankelijk beweerde hij enkel geholpen te hebben bij het in stukken snijden van het lichaam. Volgens hem was de moordenaar een vriend wiens naam hij niet kende. Omdat ook K. inzag dat dat niet bepaald geloofwaardig overkomt, heeft hij nu de moord op het slachtoffer toegegeven. “Mijn cliënt heeft de feiten inderdaad bekend”, aldus zijn advocaat Johan Platteau.

Normaal zouden de speurders maandag een nieuwe reconstructie houden, die gaat op vraag van de verdediging niet door. “Het is momenteel niet opportuun een wedersamenstelling te houden”, aldus Platteau.

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen