22.2 C
Brussel

Allochtone jongemannen breken De lijn-bus af na controle

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Alweer vond een ernstig incident plaats op een De Lijn-bus. Zaterdag werd een bus beschadigd door drie allochtone jongemannen na een vervoersbewijscontrole in Scherpenheuvel in Vlaams-Brabant. Dat meldt ROBtv. Het nieuws komt er na veelvuldige meldingen over geweld tegen De Lijn-chauffeurs of andere ernstige overlast. Veelal gaat het om allochtone jongemannen.

Op de Mannenberg in Scherpenheuvel-Zichem ontstond zaterdag een incident tussen een chauffeur van de Lijn en enkele heethoofden. “Toen drie allochtone jongeren de bus opstapten bleek één van hen niet in het bezit van een geldig vervoersbewijs”, meldt de politie van Demerdal-DSZ in een persbericht. De chauffeur wees het trio hierop en vroeg om de nodige tickets te kopen, maar dat werd niet in dank afgenomen.

De klapdeur werd door te schoppen beschadigd. Een getuige kon foto’s nemen van het voorval en een onderzoek loopt.

Het voorval trok ook de aandacht van allerlei politici zoals Kamerlid Theo Francken (N-VA) die zelf van Vlaams-Brabant is. Ook Europarlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) gaf commentaar op het voorval. “Dit probleem is niet op te lossen met maatregelen, want dit probleem is veroorzaakt door strategie”, tweet de Vlaams Belanger.  “Open grenzen destabiliseren onze samenleving. De politici die daaraan meegewerkt hebben zijn verantwoordelijk. We moeten van strategie veranderen: migratiestop. Daarvoor zijn andere politici nodig.”

BRON:ROBtv
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen