13.6 C
Brussel

Allochtone gangster ontsnapt na dodelijke Hollywood-raid

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In het Franse departement Eure (Normandië) vond een dodelijke en spectaculaire ontsnapping plaats dinsdag. De gangster ‘De Vlieg’, ofwel Mohamed Amra (30), werd door een crimineel commandoteam ‘bevrijd’. Twee cipiers werden hierbij gedood, twee anderen zijn zwaargewond en in kritieke toestand. De verdachten zijn spoorloos. Dat meldt Le Parisien.

De 30-jarige ‘Franse’ gangster Mohamed Amra is niet langer gevangen. Dat is de stand van zaken na een brutale ontsnapping in Hollywood-stijl. Het gevangenisbusje met Amra ‘De Vlieg was op weg van Rouen naar Evreux, maar werd rond 11:00 uur dinsdag klemgereden rond Incarville, te midden van een drukbezochte péage.

Twee cipiers werden doodgeschoten. Het gaat om een 52-jarige vader van twee kinderen en een man van 34 die binnenkort vader zou worden. Hun drie collega’s raakten gewond en twee van hen zijn er kritiek aan toe. Eén van de daders zou ook gewond zijn.

De twee auto’s die werden gebruikt voor de raid werden op professionele wijze in brand gestoken om sporen te verbergen. De voertuigen worden niettemin onderzocht. De politie en de Franse overheid organiseren nu een klopjacht waarbij zeker 200 agenten voor zijn ingezet.

“Wreedheid die Frankrijk elke dag moet ondergaan”

De raid doet de Franse politiek beven. De Franse president Emmanuel Macron heeft het over “een schok voor ons allemaal”, terwijl RN-voorzitter Jordan Bardella naar aanleiding van de ernstige daad van banditisme spreekt over “werkelijke wreedheid” die Frankrijk elke dag moet ondergaan.

De partij van Bardella – Rassemblement National – linkt al langer massamigratie aan bendecriminaliteit. Vele van de drugsbendes acties in West-Europa zijn inderdaad van allochtone origine. Bij ons spreekt men zo over de ‘mocromaffia‘.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen