11.5 C
Brussel

Allochtone doodrijder bleek onder invloed van cocaïne

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Eklen H., de 44-jarige allochtoon die maandag met zijn wagen Veerle Van Bellingen (57) uit Sint-Niklaas doodreed, bleek onder invloed van drugs. Hij blijft dan ook aangehouden, zo meldt Het Nieuwsblad

Veerle Van Bellingen was maandagavond met de fiets onderweg naar huis. Op honderd meter van haar huis werd ze door een auto gegrepen. Die kwam uit de Moerlandstraat en moest Veerle voorrang verlenen, maar deed dat niet. Het zou gaan om gevaarlijk kruispunt met een beperkte zichtbaarheid. Veerle was dan ook voor de zekerheid gestopt met de fiets. Het mocht echter niet baten. De auto week evenwel uit naar rechts en raakte de fietsster. Van Bellingen belandde op de voorruit van de wagen en werd dertig meter meegesleurd. Ze was zwaargewond en overleed ter plaatse aan haar verwondingen. 

Cocaïne

De wagen werd bestuurd door Eklen H., een allochtoon die woonachtig is in Sint-Niklaas. Een verkeerskundige werd aangesteld om de omstandigheden te onderzoeken. Eklen werd meegenomen voor verhoor en vervolgens door de onderzoeksrechter aangehouden. De man had het voorbije weekend cocaïne gebruikt, blijkt nu. Er zouden nog grote hoeveelheden van het spul in zijn bloed gezeten hebben.

Het is bovendien niet de eerste keer dat Eklen voor dergelijke feiten in aanraking komt met het gerecht. Hij heeft een uitgebreid strafblad met veroordelingen voor de politie- en correctionele rechtbank. In 2012 werd hij nog veroordeeld voor drugshandel in de vroegere Bar Havana op de Houtbriel in Sint-Niklaas.

Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen