13.6 C
Brussel

Agressie op bus in Herentals: Vlaams Belang eist actieplan

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Vlaams Belang vraagt de Vlaamse Regering om werk te maken van een actieplan tegen geweld op het openbaar vervoer, zo meldt de partij in een persbericht. Vrijdagmorgen werd in Herentals een vrouwelijke buschauffeur overgebracht nadat ze een slag in het gezicht kreeg. Het betreft een zoveelste incident op korte tijd. “We eisen onmiddellijk een harde aanpak van geweldplegers ongeacht hun leeftijd en extra investeringen in functie van de veiligheid”, zegt Vlaams Parlementslid Wim Verheyden (Vlaams Belang).

Op 7 juni kwam het tot een spontane staking bij chauffeurs van De Lijn in de Voorkempen en de Kempen omwille van een zoveelste geval van agressie tegen een chauffeur. Amper een week later werd een buschauffeur overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging in Leuven. Vrijdagvoormiddag kwam het opnieuw tot zwaar geweld tegen een vrouwelijke buschauffeur in Herentals. De aanleiding zou een discussie over het vervoersbewijs van de ‘jongere’ geweest zijn. De chauffeur liep een gebroken neus en gekneusde oogkas op. 

Actieplan

Het Vlaams Belang vraagt aan Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) dat ze onmiddelijk ingrijpt.

“We vragen ondertussen al maanden dat er iets wordt gedaan vanuit de regering om deze golf van geweld tegen te gaan”, aldus Verheyden. “Concreet willen we dat de regering aantoont dat ze dit als prioritair beschouwt door met een actieplan te komen. Dat betekent voor ons: meer begeleiders, meer controleurs, meer camera’s en eindelijk bodycams voor de buschauffeurs. Als de regering zestig miljoen euro kan besteden aan de vergroening van de busvloot zouden investeringen in de veiligheid van onze buschauffeurs geen probleem mogen zijn.”

Protestactie

Zaterdag 24 juni om 10 uur zal de lokale Vlaams Belang-afdeling aan het station van Herentals een protestactie opzetten. Vlaams Parlementslid Els Sterckx (Vlaams Belang) roept iedereen op om de actie te steunen.

“We willen een duidelijk signaal uitsturen dat we geen enkele daad van agressie tegen buschauffeurs tolereren”, besluit ze. “Ook het slachtoffer willen we met onze actie een hart onder de riem steken.”

Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen