18 C
Brussel

Afghaanse migrant steekt buschauffeur neer voor gratis busrit

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De 27-jarige Afghaanse migrant, Morteza Heidari, eiste een gratis busrit vanwege de regen. Toen de buschauffeur weigerde, stak Heidari hem neer. Dat meldt Samnytt. De feiten deden zich voor in april, in de Zweedse stad Uppsala. De man is nu veroordeeld tot slechts één jaar en negen maanden gevangenisstraf.

Heidari en een vriend probeerden op 15 april zonder kaartjes de bus te nemen in Uppsala. Ze toonden de chauffeur eerst foto’s van vervalste tickets. Toen de chauffeur hen de bus uit probeerde te zetten, ontstond er een hevige ruzie. Heidari haalde een scherp voorwerp tevoorschijn en stak de chauffeur neer. Morteza Heidari beweerde tijdens het verhoor dat hij handelde uit zelfverdediging, omdat de buschauffeur hem zonder aanleiding in de maag zou hebben geschopt. Daarnaast gaf hij toe heroïne te hebben gebruikt op de dag van het incident.

Na 10 jaar kan Heidari zonder problemen terugkeren naar Zweden

Sinds zijn immigratie naar Zweden in 2013 heeft Heidari een uitgebreid strafblad opgebouwd met onder andere drugsmisdrijven en diefstallen. Hij leidt in Zweden een instabiel leven, leeft van uitkeringen en is dakloos. Op 5 juni veroordeelde de rechtbank van Uppsala de migrant voor zware mishandeling. Ondanks zijn criminele verleden en instabiele leven werd hij slechts voor tien jaar uit Zweden verbannen. Hierna kan hij terugkeren en opnieuw zijn gang gaan.

Niet alleen in Zweden, maar ook hier in Vlaanderen zien we heel wat geweld tegen buschauffeurs en medewerkers van De Lijn. Onlangs vielen Brusselse ‘jongeren’ nog een medewerker van De Lijn aan, terwijl ze op weg waren naar de Blaarmeersen in Gent.

Lees ook:

De Lijn-medewerker aangevallen door Brusselse ‘jongeren’ op weg naar Blaarmeersen

BRON:Samnytt
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman (Aalst, 2003°) is studente Psychologie en volgt het binnenlands en buitenlands nieuws op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen