16.4 C
Brussel

Afghaan wordt vrijgesproken voor verkrachting van 16-jarig meisje

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De Brugse correctionele rechtbank heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan eerder deze week. Een 21-jarige Afghaan, die momenteel in Bredene woont, is vrijgesproken voor de verkrachting en aanranding van een 16-jarig meisje. De man in kwestie ontving wel 12 maanden celstraf voor het geven van XTC-drugs op dezelfde avond van de feiten. Dat brengt BELGA.

De feiten dateren van nagenoeg precies een jaar geleden. In de nacht van 11 op 12 juni 2022 werd het slachtoffer samen met twee vriendinnen gelokt naar de woning van de beklaagde in Bredene. Toen de dader XTC voorschotelde vertrokken de vriendinnen echter, maar het slachtoffer bleef.

De dader zou verder ook cannabis hebben beloofd als het slachtoffer naar bed zou gaan met de beklaagde. In de slaapkamer werd ze betast en verkracht, want ze was naar eigen zeggen te zwaar onder invloed om zich nog te verweren.

De verdediging gaf zelf toe om onder meer de XTC te voorzien, en dus voor de intoxicatie te hebben gezorgd, maar meester Nicolas Segaert-Vanden Bussche zei alsnog dat het slachtoffer ‘goed wist wat ze deed en zelf aanstuurde op seks’. De rechter ging hier klaarblijkelijk in mee en oordeelde dat er geen verkrachting was.

BRON:BELGA
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen