14.3 C
Brussel

ABVV wil dat kinderen extreemlinks stemmen, de rest zijn nazi’s

Gepubliceerd:

- Advertisement -

RTBF bericht over een brochure voor kinderen om hen te ‘waarschuwen voor de gevaren van extreemrechts”. De vzw La Cible, waarvan het merendeel vertegenwoordiger van het ABVV is, wil op deze manier jongeren die voor de eerste keer hun stem mogen uitbrengen aanmanen om een andere keuze in het stemhokje te maken, zo valt te lezen in PAL NWS.

Onder het motto “met extreemrechts ben jij het doelwit” stelt het ABVV-vehikel allerhande leuke en interactieve activiteiten voor om de politieke boodschap van de vermeende vijand te ‘analyseren’ met kinderen. Men tracht er dus alles aan te doen kinderen hun recht op het vormen van een eigen mening te ontnemen.

Wanneer de samenstelling van het bestuur van vzw La Cible bekeken wordt, komt men tot de vaststelling dat maar liefst vijf van de zeven bestuurders vertegenwoordigers van het ABVV zijn. La Cible is dus een uitloper van het ABVV. De brochure wordt uitdrukkelijk gesteund door het ABVV, maar beweert ook gesteund te worden door het Waals Gewest en de Federatie Wallonië-Brussel.

Iedereen nazi volgens het ABVV

Volgens de brochure heeft het hedendaagse extreemrechts zijn wortels in het fascisme en het nazisme. In Vlaanderen zou de situatie dan ook bijzonder dramatisch zijn. Gelukkig is er Wallonië nog, met een overmacht voor de PS en PTB. Maar ook daar moet het ‘extreemrechtse’ beest van de MR met alle middelen bekampt worden.

La Cible doet haar naam, waarvan de letterlijke vertaling ‘het doelwit’ is, eer aan. In de ‘educatieve brochure’ worden verscheidene Vlaamse politici zonder pardon op dezelfde lijn gezet als Hitler. Iedereen die zich ter rechterzijde van het ABVV bevindt, het absolute merendeel van de bevolking dus, wordt weggezet als een Hitler-adept. Men laat zich hierbij niet hinderen door de waarheid, of enige zin voor realiteit. De grootste vijand voor extreemlinks is en blijft de vrijheid van meningsuiting.

Lees hier het volledige artikel:

De wereld volgens ABVV: nazi’s, overal nazi’s

BRON:PAL NWS
Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen