20.6 C
Brussel

AB InBev onder druk door samenwerking met transgender Dylan Mulvaney

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een samenwerking tussen het Vlaamse AB InBev en de transgenderrechtenactiviste Dylan Mulvaney zet kwaad bloed bij enkele conservatieve countrymuzikanten, dat meldt ook De Tijd. Zij roepen op tot een boycot en dat zet de bierreus sterk onder druk. Ondertussen is het aandeel van AB InBev al met 3% gezakt.

Dinsdag zijn de aandelen van AB InBev al gezakt met 1,9%, dat is goed voor zo’n 2 miljard euro. De aanleiding hiervoor is een rel in de Verenigde Staten door een samenwerking tussen Dylan Mulvaney en AB InBev.

Bud Light doelwit van spot

De ophef is ontstaan door transgenderrechtenactiviste Mulvaney die op 2 april poseerde met Bud Light blikjes op Instagram. AB InBev had die opgestuurd naar aanleiding van de eerste verjaardag van haar geslachtstransitie. Maar dat viel niet in de smaak bij conservatieve muzikanten. Zij richten zich tegen de biergigant en roepen op tot boycot van de merken van AB InBev.

Onder andere countrymuzikant Kid Rock plaatste een video op zijn socialmedia-accounts waarin hij met een geweer op Bud Light blikjes schiet. Daarna richt hij zich tot de camera met de woorden ‘f*ck Bud Light en f*ck Anheuser-Busch’. Ook countryvedette Travis Tritt deelde een reeks tweets waarin hij zegt niet meer te willen samenwerken met Anheuser-Busch. “Ik ken veel andere artiesten die hetzelfde doen”, klinkt het op zijn Twitter.

AB InBev is niet alleen met kritiek op een partnership met Mulvaney. Ook sportmerk Nike kreeg het te verduren. De Voormalige Olympische zwemster Sharron Davies noemde een advertentie met Mulvaney ‘een parodie op wat vrouwen zijn’.

Aandelen AB InBev zakken door samenwerking Mulvaney

De rel heeft gezorgd dat dinsdag AB InBev de meest besproken aandelen waren op het internationale beleggersforum StockTwits. In Amerika daalde het aandeel van de bierreus met 3%, in Europa was er geen handel door paasmaandag. Dinsdag was AB InBev de sterkste daler in de Bel20.

BRON:De Tijd
Vince Leeman
Vince Leeman
Vince Leeman (Gent, 2000°) is masterstudent politieke wetenschappen en volgt binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen