9.7 C
Brussel

Aantal mensen met migratieachtergrond in 20 jaar tijd verdubbeld

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In twee decennia tijd is het aantal inwoners met een migratieachtergrond in België gestegen van ruim twee naar ruim vier miljoen. “Noem het zoals je wilt, maar ontken de problemen die dat meebrengt toch niet. Stop de massamigratie!”, zegt partijvoorzitter Tom Van Grieken (Vlaams Belang) op X.

Uit nieuwe cijfers van Statbel blijkt dat één op drie inwoners in België een migratieachtergrond heeft. In 2003 was dat nog een op zeven. Ondertussen daalde het aantal inwoners zonder migratieachtergrond met 670.000. Meer dan de helft van hen komt van buiten de EU. Illegalen worden dan weer niet in de cijfers opgenomen, maar hun aantal wordt geschat op meer dan 150.000.

Nood aan migratiestop hoger dan ooit

“De cijfers zijn ontnuchterend, maar bevestigen waar het Vlaams Belang al decennia voor waarschuwt”, vertelt Van Grieken in een mededeling. “Deze demografische trend zet onze samenleving op losse schroeven. De gevolgen ervan zijn op elk vlak voelbaar. Het hoeft geen betoog dat deze evolutie niet langer houdbaar is. Niet voor onze sociale zekerheid, niet voor ons onderwijssysteem en niet voor onze samenleving.”

Volgens Van Grieken is er dringend nood aan een omslag in het beleid. “Al jaren vragen de Vlamingen om minder migratie en het enige dat ze hebben gekregen is meer migratie”, zegt de voorzitter. “Er moet in dit land eindelijk werk worden gemaakt van een volledig ander asiel- en migratiebeleid. Om het tij te keren hebben we nu meer dan ooit nood aan een migratiestop. En die kan enkel met het Vlaams Belang worden gerealiseerd. Het is dringender dan ooit.”

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen