22.2 C
Brussel

Aanslag in Hamburg leidt tot 8 doden

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In het Duitse Hamburg vond donderdagavond laat een aanslag plaats. Een schutter drong een gebedsplaats van de gebedsplaats binnen en opende het vuur. 8 mensen kwamen inmiddels om het leven, waaronder de dader, nog eens 8 mensen zijn gewond. De schutter ontnam zichzelf het leven wanneer de politie de achtervolging inzette, melden Duitse media zoals Zeit. De motieven van de aanslagpleger zijn nog onduidelijk, maar het zou gaan om een voormalig lid van de Getuigen.

Gisterenavond laat vond een aanval plaats op een gebedsplaats van de Getuigen in Jehova, in het Noord-Duitse Hamburg. Gelukkig waren politieagenten nabij, zij konden snel reageren en het gebouw betreden. De agenten troffen echter al meerdere doden en zwaargewonden aan. De aanslag vond plaats tijdens een van de wekelijkse meetings die de geloofsgemeenschap houdt. Over het motief van de aanslag is weinig bekend.

Weinig gekend over aanslag Hamburg blijft onduidelijk

Wat wel bekend is het volgende: De dader zou bij de doden zijn. “We vonden een lijk aan in het gemeenschapscentrum van Groß Borstel, en we gaan ervan uit dat dit de dader zou kunnen zijn”, zo tweette de politie van Hamburg.

Aanvankelijk waren er berichten over meerdere daders, maar dit is inmiddels rechtgezet. Zeit rapporteert verder dat de dader een oud-lid zou zijn van de Getuigen. Het zou gaan om een Duitser, meldt dan weer Der Spiegel en tussen de 30 en de 40 qua leeftijd. Hij was niet gekend bij de autoriteiten wegens criminele feiten, noch had hij een extremistische achtergrond. Wel had hij in het verleden een wapenvergunning aangevraagd. Of het pistool waarmee de dader de aanslag uitvoerde verkregen was via deze wapenvergunning moet ook nog blijken.

De Getuigen Van Jehova is een adventistische protestants-christelijke geloofsdenominatie. De gemeenschap kent echter veel kritiek. Volgens ex-gelovigen zou de organisatie fungeren als een sekte, waarbij alle buitenstaanders en zeker wie dreigt uit te treden, vijandig behandeld worden. Ook verhindert de gemeenschap dat leden bloedtransfusies krijgen – iets dat medisch gevaar oplevert bij ernstige letsels zoals schotwonden.

BRON:Zeit
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen