13.6 C
Brussel

7 op 10 EU-burgers vindt dat hun land te veel migranten opneemt

Gepubliceerd:

- Advertisement -

71% van de bevraagde EU-burgers vindt dat hun land te veel migranten opneemt. Voor België is dat 73%. Dat blijkt uit een grote bevraging van alle EU-lidstaten door de tv-zender ARTE GEIE en de krant EL PAÍS. 85% vindt ook dat de Europese Unie (EU) actie moet ondernemen om illegale migratie te bestrijden.

In aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen pakken nieuwsmedia uit verschillende lidstaten uit met een grootschalige opiniepeiling. Uit die enquête blijkt dat 85% van de respondenten vindt dat de Europese Unie meer actie moet ondernemen om illegale migratie te bestrijden.

Ook Vlaming radicaal tegen massamigratie

Op de vraag “denkt u dat uw land te veel migranten opneemt”, antwoordde 71% van de bevraagden dan ook volmondig “ja”. België scoort net bovengemiddeld, met 73% van de bevraagden die de massamigratie beu is.

Ook Duitsland, befaamd van de ‘wir schaffen das’-opengrenzenpolitiek, valt op. Daar is 77% tegen meer migratie. In EU-grensland Griekenland is de oppositie tegen massamigratie het sterkst. Daar vinden de meeste mensen (90%) dat hun land te veel migranten opneemt. In totaal gelooft nog amper 39% dat Europa vandaag enige vorm van immigratie nodig heeft.

Ook de Europese Unie scoort slecht onder bevraagden. Slechts een derde van de respondenten is van mening dat EU-beslissingen een positieve invloed hebben op hun leven. En er is maar één land, Portugal, waar de meerderheid (51%) de positieve invloed van de EU op hun leven benadrukt.

BRON:El Pais
Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen