6.5 C
Brussel

29-jarige man vrijgesproken voor verkrachting van studente

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een 29-jarige man uit Brugge, A.A., is vrijgesproken van de beschuldiging van verkrachting van een 18-jarige studente. De feiten dateren van februari 2022. De man beweerde dat de seks wederzijds was, terwijl het slachtoffer verklaarde dat de dader zich agressief gedroeg, haar verwondingen toebracht, en dat zij duidelijk had aangegeven geen seks met hem te willen. Door een gebrek aan bewijs kon de man vrijgesproken worden, aldus HLN.

Het slachtoffer meldde begin februari 2022 dat ze de avond ervoor verkracht was door een 29-jarige kennis, A.A., op haar studentenkamer. Ondanks herhaalde duidelijke afwijzingen van de studente zou de man haar hebben gedwongen tot seksuele handelingen.

De politie identificeerde de verdachte als A.A., een bekende van het slachtoffer. Dit zou niet de eerste keer zijn geweest dat hij haar lastigviel. Volgens het Openbaar Ministerie was het slachtoffer tijdens de misdaad verstijfd van angst.

Leugendetectortest

De verdachte beweerde dat de seks met wederzijdse instemming was. Een leugendetectortest in augustus 2022 wees echter uit dat zijn woorden leugenachtig waren. Desondanks werd de man vrijgesproken. De verdediging voerde aan dat het slachtoffer geen zichtbare verwondingen vertoonde en dat er geen geluiden van geweld waren gehoord door de buren. Ook werden WhatsApp-berichten tussen de dader en het slachtoffer aangehaald als bewijs.

Als de verkrachting toch plaats heeft gevonden, is dit de zoveelste blunder van het Belgisch gerecht. Seksdelinquenten zoals pedofielen en verkrachters krijgen steeds de vrije loop. Vorige week werd nog gemeld dat de pedofiel Sven Pichal onder voorwaarden de gevangenis mocht verlaten. Ook de vier Brusselse ‘jongeren’ die in november een Frans meisje in Malta hadden verkracht zijn op vrije voet.

BRON:HLN
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel (Lier, 2000°) is student Taal- en Letterkunde aan de KULeuven. Hij volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen