18.7 C
Brussel

17-jarige mishandelt veertiger met beperking in Hasselt

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Afgelopen zondag heeft een 17-jarige jongen een mindervalide man zwaar mishandeld aan de bibliotheek van Hasselt. Het slachtoffer liep hierbij zware verwondingen op. De minderjarige dader werd ter plaatse gearresteerd en moet voor de jeugdrechter verschijnen, meldt HBvL.

Het incident gebeurde zondagmiddag, op de hoek van de Badderijstraat en het Kolonel Dusartplein in Hasselt. De veertiger werd door de jongeman uitgelachen omdat hij spastische bewegingen maakte, als gevolg van zijn aandoening. De minderjarige filmde het slachtoffer met zijn telefoon en dwong hem om nog eens die rare bewegingen te maken. Uiteindelijk werd het slachtoffer gestampt en geslagen door de 17-jarige, die ondertussen alles filmde.

De politie kon ter plaatse de minderjarige dader arresteren. “Het gaat om een 17-jarige jongeman”, zegt Anja De Schutter van het parket Limburg. “Hij is voor de jeugdrechter verschenen. Het slachtoffer raakte zwaargewond en werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.”

Omdat het een minderjarige betreft, wil het parket geen details geven over de sanctie die de rechter hem heeft opgelegd. Een jeugdrechter beschikt over verschillende mogelijkheden, variërend van een opvoedingstraject tot huisarrest. In gevallen van ernstige delicten kunnen minderjarigen ook geplaatst worden in een jeugdinstelling, zo meldt HBvL.

BRON:HBvL
Gijs Granitzer
Gijs Granitzer
Gijs Granitzer (2003°, Hasselt) is student Rechten aan de KU Leuven en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen