21.4 C
Brussel

16-jarige Nederlander opgepakt met benzine en vuurwerk in Keyserlei

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een 16-jarige is afgelopen nacht opgepakt in de Antwerpse Keyserlei terwijl hij in het bezit was van een bidon benzine en vuurwerk. Dat meldt HLN. Allicht had hij dit bij om een brandbom te doen afgaan. In het kader van de drugsoorlog in de havenstad worden geregeld minderjarigen ingezet voor dergelijke afrekeningen, omdat hen weinig ten laste kan worden gelegd. Minderjarigen gaan veelal vrijuit, iets wat het Vlaams Belang anders wil.

“De jongeman werd rond 01:00 uur vannacht opgemerkt”, aldus woordvoerster Kim Bastiaens van de Antwerpse politie aan HLN. “Wij onderzoeken wat hij op dat uur daar liep te doen op de De Keyserlei.” Eerder deze maand werd ook nog een brand aangestoken onder het Leonardo hotel op de hoek van de De Keyserlei. Een man (20) werd opgepakt en bleek uit Amsterdam afkomstig te zijn.

De drugsoorlog in Antwerpen is niet los te zien van de ‘mocromaffia’ die ook bij onze Noorderburen actief zijn. Die verschillende bendes zijn al jarenlang in oorlog en burgemeester Bart De Wever (N-VA) krijgt de veiligheidssituatie maar niet onder controle.

Het Vlaams Belang – oppositieleider in de Koekenstad – wil daarom een doortastende aanpak, met het sluiten van dekmantels, een aanklampende VIP-aanpak (very irritating police), meer patrouilles (desnoods en tijdelijk door het leger) en meer vervolgingsmogelijkheden jegens minderjarige daders.

BRON:HLN
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen