21.8 C
Brussel

15-jarige voetballer doodgeslagen op veld door allochtoon

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Tijdens een internationaal jeugdvoetbaltoernooi in Frankfurt (Duitsland), werd een 15-jarige voetballer van JFC Berlin zo hard geslagen dat hij hersendood verklaard werd, en later te overlijden kwam. De dader is een 16-jarige en allochtone speler van FC Metz, zo meldt t-online.

De 16-jarige voetballer van FC Metz getuigde woensdag voor de rechtbank van Frankfurt. Zijn advocaat vertelde t-online dat zijn cliënt zijn excuses aanbood aan de familie van het slachtoffer. Hij zei ook dat hij moslim is en met heel zijn hart voor de Berlijnse speler heeft gebeden.

Jonge voetballer kon niet ontkomen

De 16-jarige speler van FC Metz zou eerst een andere tegenstander van JFC Berlin hebben aangevallen, en hem met beide vuisten in het gezicht hebben geslagen. Vervolgens werd de 15-jarige Paul zijn doelwit. Hij nam de jonge speler in een houdgreep, en sloeg hem in de maagstreek. Paul wist zich te bevrijden, en liep weg. De speler van FC Metz achtervolgde hem echter, en gaf hem langs achteren de fatale klap op het hoofd.

Na het klinisch overlijden werd Paul enkele dagen in kunstmatige coma gehouden opdat zijn organen andere mensenlevens zouden kunnen redden. Gisteren werden de machines uitgeschakeld. Komende dagen wordt een autopsie uitgevoerd.

De afbeelding werd door BFC Dynamo, in samenspraak met de ouders van de overleden jongeman, verspreid als eerbetoon.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen