18.7 C
Brussel

14-jarige mishandeld door 20 allochtone jongeren in Duitsland

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In Gera, in het Duitse Thüringen, werd op 11 juni een 14-jarige jongen zwaar mishandeld door een groep leeftijdsgenoten van allochtone origine. Het slachtoffer zat op een parkbank en werd zonder aanleiding geslagen en gewurgd. Dat meldt BILD.

De aanval, die vastgelegd werd op een video, vond plaats rond 18.15 uur in de Wartburgstrasse in de wijk Bieblach. Pas toen omstanders naderden, hielden de allochtone aanvallers op met hun gewelddaden. Het slachtoffer liep verwondingen op, waaronder zwellingen in het gezicht.

14-jarige mishandeld

Volgens een woordvoerder van de politie wordt momenteel tegen meer dan 20 verdachten tussen de leeftijden van 12 tot 15 jaar onderzoek gedaan. Vier van de verdachten zijn jonger dan 14 jaar en kunnen daardoor niet strafrechtelijk aansprakelijk gehouden worden. De daders zijn allen van Afghaanse en Syrische afkomst en worden verdacht van onder andere mishandeling, diefstal eb bedreigingen. Ze maakten ook steevast video’s van hun wandaden.

Deze geweldpleging is geen alleenstaand incident. De politie meldde dat er een toename is van gewelddadige incidenten onder ‘jongeren’. Vorig jaar steeg het aantal minderjarigen dat betrokken was bij geweldsdelicten met 12.377 gevallen, een toename van 17 procent.

Hierbij steeg het aantal verdachten met de Duitse nationaliteit met amper 9 procent. Het aantal verdachten zonder de Duitse nationaliteit steeg met maar liefst 24,8 procent.

BRON:BILD
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen