5.8 C
Brussel

13 scholen in Frankrijk gesloten door jihadistische bedreigingen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In Frankrijk, in het departement van de Gironde, zijn vandaag, donderdag 23 november, dertien middelbare en lagere scholen gesloten. De oorzaak hiervan zijn meldingen van bomaanslagen, bedreigingen en de vraag naar losgeld. De bedreigingen zouden uit islamitische, jihadistische hoek komen en zijn per mail woensdagavond naar de directeurs van de verschillende scholen verstuurd. Dit meldt het Franse medium BFM TV

Deze donderdag zijn in het Franse departement de Gironde dertien lagere en middelbare scholen gesloten. Woensdagavond hebben ze bedreigingen en meldingen van bomaanslagen gekregen. Die kwamen uit Jihadistische hoek. In die mail stond er een Marokkaans rekeningnummer en een naam bij. Deze informatie werd door schooldirecteur van de school Sainte-Marie Bastide in Bordeaux medegedeeld. De scholen blijven gesloten tot nieuwe aanwijzingen gegeven worden.

Sinds woensdagavond zijn er ontmijningsoperaties aan de gang in de verschillende gebouwen. Naast de dertien scholen zijn er in totaal 34 gebouwen betrokken. De politie houdt alles strek in de gaten.

Niet de eerste bedreigingen in Frankrijk

Al jarenlang zijn scholen het doelwit van aanvallen en meer specifiek jihadistische, islamitische aanvallen. In 2020 werd een leerkracht Samuel Paty onthoofd door een islamitische Tsjetsjeen en een paar weken geleden is ongeveer hetzelfde voorval gebeurd in Arras. Een islamitische man van 20 jaar heeft Dominique Bernard, leerkracht van die school, vermoord. Er kwamen enorm veel meldingen van bomaanslagen in de periode na de moord op Dominique Bernard. Gérald Darmanin, minister van Binnenlandse Zaken, kondigde aan dat er verschillende terroristische aanslagen vermeden waren.

Een paar maanden geleden vonden in Frankrijk zware rellen plaats. We konden haast spreken van een burgeroorlog, een oorlog tegen de Franse Republiek, tegen Frankrijk. Die relschoppers, die voor de meerderheid een migratieachtergrond hadden, staken politiekantoren, maar ook scholen in brand. Meerdere scholen werden toen door hen aangevallen.

BRON:BFM TV
Aurélien Makowicki
Aurélien Makowicki
Aurélien Makowicki (Ronse, 2004) studeert politieke wetenschappen aan de UGent en volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen