13.6 C
Brussel

13.000 illegale immigranten verlaten Zuid-Korea

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Ongeveer 13.000 illegale immigranten hebben Zuid-Korea de afgelopen twee maanden verlaten, zo meldt onder andere The Korea Times. Zuid-Korea hanteert een krachtdadige aanpak en een vrijwillig vertrekprogramma, aldus het ministerie van Justitie.

De regering heeft het optreden tegen buitenlanders die illegaal in het land verblijven of werken sinds oktober vorig jaar hervat na een pauze als gevolg van COVID-19.

Duizenden illegalen verlaten Zuid-Korea

Het meest recente optreden, van 2 maart tot 30 april, vond vooral plaats in sectoren die sociale schade kunnen veroorzaken, zoals amusementsdiensten, en in sectoren die nauw verbonden zijn met de banen van de plaatselijke bevolking, zoals logistiek en bezorging, aldus het ministerie.

In totaal werden 7.578 migranten zonder papieren betrapt en 6.863 van hen werden gedwongen of opgedragen het land te verlaten, aldus het ministerie. 208 anderen kregen een boete en de rest wordt onderzocht. Volgens het ministerie verlieten nog eens 5.247 illegale migranten het land via het programma voor vrijwillig vertrek, waarbij vrijstelling van boetes en opschorting van inreisbeperkingen wordt verleend.

Boetes voor illegale tewerkstelling

Daarnaast werden boetes opgelegd aan 1.701 werkgevers die illegale migranten in dienst namen en 12 illegale arbeidsbemiddelaars.

Het ministerie zei dat men het aantal illegale immigranten tegen april met 25.000 heeft verminderd door een nieuw systeem tegen illegaal verblijf dat sinds begin dit jaar in werking was.

Zuid-Korea bewijst dat een kordaat overheidsoptreden kan werken om illegale migratie aan te pakken. “Waar een wil is, is een weg”, reageerde Dries Van Langenhove, voormalig Kamerlid, zo op Twitter.

Van de Winckel Brent
Van de Winckel Brent
Brent Van de Winckel (Aalst, 1998) heeft een Master in de Bestuurskunde Public Management [UGent] en werkt momenteel een Master in de Internationale en Vergelijkende Politiek af [KULeuven]. Brent rapporteert over het buitenland voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen