18 C
Brussel

116 flessen lachgas en vuurwapen gevonden in Antwerpse Airbnb

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Bij een huiszoeking in de Tulpstraat heeft de Antwerpse politie in verschillende appartementen 116 flessen lachgas, cannabisolie en een vuurwapen aangetroffen. Er werden zeven verdachten gearresteerd, waaronder een minderjarige. De appartementen werden verhuurd via Airbnb, meldt Het Nieuwsblad.

Afgelopen dinsdag voerde de politie een huiszoeking uit in een pand in de Tulpstraat. Volgens politiewoordvoerder Kim Bastiaens werden in het gebouw drie appartement verhuurd via Airbnb. “Eerder werd een minderjarige betrapt die THC-olie kwam kopen om te vapen. De huiszoeking op het gelijkvloers wees al snel uit dat ook in andere appartementen THC-olie en lachgas opgeslagen lagen.”

Niet enkel drugs gevonden

“In totaal werden 116 flessen lachgas, 71 flacons THC-olie, 25 THC-snoepjes en 1.600 euro cash gevonden”, aldus Bastiaens. Er zijn aanwijzingen dat de verdachten zich op grote schaal schuldig zouden maken aan oplichting via het internet. Daarom werden ook vijftien gsm’s, drie laptops en herlaadkaarten in beslag genomen. Bovendien vond de politie ook een vuurwapen.

Het pand werd inmiddels gerechtelijk verzegeld. In totaal werden zeven verdachten gearresteerd, waaronder een minderjarige. Die zal verhoord worden door de jeugdrechter. De zes meerderjarigen worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Ook in Sint-Niklaas trof de politie tijdens een verkeersstop twee flessen lachgas aan in een auto. De vier inzittenden kregen een proces-verbaal en het lachgas werd in beslag genomen, meldt Het Nieuwsblad.

Gijs Granitzer
Gijs Granitzer
Gijs Granitzer (2003°, Hasselt) is student Rechten aan de KU Leuven en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen